Víz

„A víz az élet bölcsője” – szokták mondani.

A víz – belsőleg

Testünk több, mint 70%-a víz. Folyadékigényünket így mindig fontos szem előtt tartani, de nem mindegy mit iszunk! A veséken állítólag naponta 180 liter vér folyik át és tisztul meg. A szervezetünket legjobb, ha tiszta vízzel látjuk el, hisz ezzel szemben az agyonmanipulált, agyonszínezett, agyonízesített, agyoncukrozott, műanyag italok többletmunkával látják el a szervezetet – meglévő ásványi anyagainkból kell elhasználni a szervezetnek a feldolgozásához, emésztéséhez, méregtelenítéséhez; a szerveink is jobban igénybe vannak véve, ezzel az úgynevezett élettartamát igencsak lerövidíthetjük… Az egészséges életmóddal nem (csak) az a cél, hogy sokáig éljünk (ezt nem is mindenki akar), hanem, hogy ne betegeskedjünk életünk végén ki tudja hány évig, akár évtizedig?! Ne felejtsük el, hogy akkor AZ lesz a JELEN! Persze nehéz ennyire előrenézni, elhinni, mennyire számítanak ezek a kisebb-nagyobb dolgok… Legtöbbünknek ezek eltörpülnek a mostani jelen problémáik, kríziseik, válságaik alatt. De figyelembe kellene vennünk, hogy mindig van választásunk!

Tegyük fel, már beláttuk, hogy vizet kell innunk, ha szomjasak vagyunk. Persze emellett pl. a gyümölcsevéssel is folyadékhoz jutunk, ami szintén természetes és jó és ásványi anyagokkal teli – de mindez a kész (pasztőrözött/hőkezelt) gyümölcslevekre nem vonatkozik!! A nyers gyümölcsökben, zöldségekben igazi szűrt víz található, hisz úgy tartják a növények gyökere a legjobb szűrő.
Belátjuk, hogy a víz a legjobb szomjoltó. Ezt kell innunk nap mint nap, ha szomjasak vagyunk. OK. De mi folyik a csapból? Sajnos nem forrásvíz. Hanem tárolt víz. Ha tároljuk a vizet akármilyen kicsi vagy nagyobb mennyiségben, ismerhetjük mi zajlik benne – pl. baktériumok, algák szaporodhatnak el, meg is színezik a vizet… Ez ellen jó a klór. De jó, “tiszta” vizet ihatunk! De a klór mégis felesleges benne. Sajnos nem odavaló, emellett még harci gáz is. Ezzel a csapvizet természetesnek nem nevezhetjük. …és még ki tudja mennyi minden más miatt sem nevezhetjük természetesnek…?! (Pl. gyógyszermaradványok, műtrágya és egyéb vegyszerek maradványai) De mi csak a klórt vizsgáljuk. Nap mint nap klóros vizet inni hosszú távon káros hatást fejt ki. Azt gondoljuk, hogy majd a szervezetünk elszámol vele, hisz egy nap után, két nap után, sok nap után sem érezzük, hogy ez probléma lenne! Lassan, de biztosan hat. Alattomosan.

Rájöttek, hogy nem is olyan jó csapvizet inni, mit lehetett kitalálni: két dolgot. Palackban kell venni az ásványvizet, forrásvizet, egyéb tiszta vizet, vagy vízszűrőt kell beszereltetni. Itt mennek a viták, hogy sok helyen a csapvíz jobb minőségű, mint az ásványvíz, nem bízhatunk meg akármelyik ásványvízben, stb. Még annyit fűznék ide, hogy az ásványvizeket “természetesnek” hirdetik, miközben kisbetűvel alatta odaírják “vastalanítva”… Már a beavatkozás is természetes?! (Tudom, rozsdás vizet nem vennék meg a boltban, mert hamar bebarnul az az “igazi víz”…) Akármelyik verziót választja az ember – palack vagy szűrő -, azon belül is épp elég eligazodni, melyikben is bízzon meg az ember.
A választékból Összefoglaló készülőben.

A víz – külsőleg

A víz nem csak belsőleg, hanem külsőleg is szükséges. A hideg víz frissít, összehúzza a bőr felszínén az ereket, csökkenti a felszíni vérbőséget, aminek eredményeként több vér jut a belső szervek felé. A meleg víz lágyítja az izmokat, tágítja az ereket és a pórusokat, ezáltal segíti az izzadást és a mérgek bőrön át való eltávozását. A hideg és a meleg víz váltott alkalmazása edzi a bőrt és az ereket, és javítja a hangulatot.

A víz – gondolataink tükre

Érdekességképp szeretnék erről is írni.

Dr. Masaru Emoto, az alternatív gyógytudományok japán doktora, rendkívül elgondolkodtató tanulmányt mutatott be fagyott vízkristályok fotózásával készült kísérleteiről. A kísérlet során kis tartályokba vizet tettek: hegyi tavakból, városok víztartályaiból, csapvízből, városmelléki tavakból vettek mintát. Ezeket megfagyasztották, majd mikroszkóp alatt lefényképezték a kristályokat. A tiszta, hegyi vizek hópelyhekre emlékeztető, harmonikus kristályokat képeztek (lásd alább a képen),

hopehely vizkristaly

míg a szennyezett, városi vizekből származó minták többnyire strukturálatlan formákat eredményeztek.
Más kísérletek során szennyes vízből mintát vettek (lásd alább a japán Fujiwara gát vize természetes formájában),

fujiwara vizkristaly

majd ugyanazon víz mellett egy buddhista szerzetes imát mondott, áldást kért. Az ima hatására a vízkristályok szerkezete módosult! Harmonikusabb, szebb kristályok keletkeztek pozitív, békés gondolatok hatására (lásd alább a Fujiwara gát vize a buddhista szerzetes áldása után).

fujiwara vizkristaly ima utan

Ennél talán még érdekesebbek azok a kísérletek, amelyek során a kis tartályoknak különféle szavakat „mutattak meg”. A tartályok alá bizonyos időre papirosokat helyeztek, amelyekre olyan szavakat írtak, mint „köszönöm”, „gyűlöllek”, „béke”, „sátán” stb. majd a kristályokat ugyanúgy mikroszkóp alatt lefényképezték. De mutattak képeket is a víznek és zenét is közvetítettek a kísérleti tartályoknak. Alább a “köszönöm” szóra képződött kristály látható.

a köszönöm

Hogy pontosan mi is történik a molekulák szintjén, azt nem tudhatjuk bizonyossággal, de a képek magukért beszélnek. Feltételezésekbe azonban lehet bocsátkozni. Ennek értelmében, ha úgy gondolkodunk, hogy minden energia, feltételezhetjük, hogy a szavak, képek és zenék szintén energiából vannak, más szóval egy-egy jól meghatározott frekvenciát vagy frekvencia sávot, kombinációt képviselnek. Ezek a szavak, képek és zenék bizonyos érzéseket idéznek fel bennünk, amelyek – mivel érzéseink is energiából vannak – ismét bizonyos frekvenciákat generálnak bennünk. Ezeket a frekvenciákat mi közvetítjük környezetünk felé. Érzéseinkkel, gondolatainkkal folyamatosan hatunk és visszahatunk életterünkre és tulajdon testünkre-lelkünkre, így a vízre is. Nem kizárt tehát, hogy azt a hullámhosszat, amit a szavak, képek vagy dallamok generálnak bennünk, mi továbbközvetítjük a víz felé, ez pedig, alakíthatóságánál fogva, az érzésnek megfelelő frekvenciát visszatükrözi különféle – harmonikus vagy kevésbé harmonikus – formákban. A szeretetteli érzések és gondolatok harmonikus formákat, míg a negatív érzések strukturálatlan formákat hoznak létre. Dr. Barbara Brennan energiagyógyász egyik könyvében említi, hogy bizonyos hangok bizonyos jól meghatározott formát hoznak létre a természetben. Ezt Dr. Hans Jenig svájci kutató bebizonyította és könyvet is írt a témában Cymatics címen, sőt, Dr. Guy Manners angol származású orvos olyan készüléket is létrehozott, amely emberi szervek frekvenciáját tudta generálni, így a gyógyulásra szánt időt mintegy háromszorosára tudta csökkenteni. Ha a hangok (amelyek szintén energiából vannak) formákat képesek létrehozni, csak egy lépésre állunk attól, hogy arra gondoljunk, hogy képek, színek és szavak is képesek lehetnek adott formák felidézésére, elvégre ezek is mind energiából vannak.

Forrás és képek: Masaru Emoto: A víz üzenetei, A víz rejtett bölcsessége, http://www.life-enthusiast.com/twilight/research_emoto.htm