Bevezető

Mi az, hogy kineziológia? Miért is nem tudunk neki magyar megfelelőt találni? A szó idegen eredetű, elsőre nem mond semmit. Sokan ezért idegenkednek is tőle, hiszen ismeretlen.

A kineziológiai oldás alatt stresszoldást értenek, ami még mindig csak kevéssé szűkíti a kört – hisz egy masszázs is megfelel stresszoldásnak. Igazából lelki masszázsnak is nevezhetnénk egy ilyen kezelést. “Lelki masszázs”, mert egyszerre veszi figyelembe a testet-lelket.

Én személy szerint amikor először láttam élőben egy oldást – természetgyógyászati tanulmányaim során -, arra gondoltam, hogy ez egy ‘tudatos hipnózis’. Nagyon izgalmas. Akkor döntöttem el, hogy én EZT akarom. Ezt akarom magam és mások részére segítségül.

A jelenből indulunk, és a múltban is dolgozunk egészen a fogantatásig. Első lépés a probléma ill. cél meghatározása, amelyen dolgozunk egész idő alatt. A jelenbeli probléma gyökereit keressük. Legfőbb pontjai az érzelmek, események feltárása, amelyek befolyásolják jelenbeli viselkedésünket, akadályozhatják céljaink elérését vagy okozhatnak testi tüneteket.

Akármennyire is hihetetlen lehet számunkra, mégis a fogantatástól napjainkig számos olyan esemény “tart fogságában”, melynek feloldása megváltoztatja jelenünket és így a jövőnket! Nem mindegy például, hogy egy gyermeket vártak-e vagy sem; nem mindegy, hogy egy gyermeket fiúnak vagy épp lánynak várták-e; nem mindegy, hogy milyen az első találkozásunk a világgal és édesanyánkkal – hogyan zajlik a születésünk; nem mindegy, hogy kisgyermekként, majd kamaszként milyen körülmények között nevelkedünk, és még folytathatnám a sort. Bizonyos események, élmények, emlékek “ragadnak meg a fejünkben”, melyek feldolgozása, megemésztése annak keletkezésekor valamiért nem sikerült. Ezek mind befolyásolják viselkedésünket, így befolyásolják sorsunkat is!